Představení blogu

S koncem platformy blog.cz jsem nečekala, že ještě někdy budu psát podobné řádky. Vítejte na mém novém blogu o grafice! Jen s tím malým rozdílem, že mi už není čtrnáct let a pravopis zvládám možná ještě hůře než tenkrát.

Nejsem grafik. V podstatě této oblasti vůbec nerozumím. To je myslím jedna z nejdůležitějších informací, kterou budu mít tendenci pořád opakovat. Hlavní myšlenkou blogu je, že se grafiku učím a chci se o nabyté znalosti s někým podělit. Vést si deníček toho, jak pokračuji, vyzdvihnout ty nejzajímavější informace, co nastuduji a zachytit můj pokrok jinam, než na fotobanku. Pořád hledám svůj styl a nejsem si jistá, jestli chci dělat ilustrace, loga, či jestli chci radši popadnout stylus a kreslit. Na vše nejspíše přijdu až časem.

Kdybych měla být konkrétnější, tak se aktuálně učím s programem Adobe InDesign. Programy jako Adobe Photoshop a Illustrator už umím technicky ovládat na určité pokročilé úrovni. Vím, že musím velmi zapracovat na typografii a plánuji se i vrhnout více do teorie barev. Velmi mi také učarovává digitální malba, ale poněvadž nemám moc nakresleno, tak začínám vyloženě od nejzákladnějších technik kreslení na papír. O všem budu informovat zde a doufám, že se najde někdo, kdo sem přijde buď pro inspiraci, či pro mé výpisky z obdobných témat.

Co se týče umění všeho druhu… Nemám talent! Nebo při nejmenším o něm nic nevím. A poněvadž nejsem student umění, zbývá mi už jen jedna možnost, učit se samostudiem. Pravděpodobně musím věnovat tomuhle všemu tisíce hodin.

Co se týče obsahu článků, budu psát poznatky z toho, co jsem vyzkoušela a naučila se, ale měl by to být vždy jen malý dílek mozaiky do celé oblasti grafiky. Nestydím se za svá začátečnická díla a myslím, že tento blog jimi bude plný. Ráda je s vámi budu sdílet a společně se můžeme zamýšlet, co se dá vylepšit. Blog je určen pro všechny začátečníky grafiky, kteří by zde mohli sbírat inspiraci. Uvidíme, jak se mi bude dařit a věřím, že si blog najde své čtenáře.

Věřím, že každý uznávaný grafik začínal s bílým plátnem.